söndag, april 02, 2006

VÅRVÄRME

Åh så fint väder det är ute idag. Härligt soligt och varmt. Tänk bara att sitta på en parkbänk i solen och ha det skönt. Gå och strosa i Botaniska trädgården och se vad som har kommit upp ur marken. Ta en fika på en en uteservering mitt i stan med en kär vän. HÄRLIGT!

Istället för att göra allt detta, så vaknade jag sent, åt frukost sent och cyklade sedan iväg till jobbet. Här sitter jag nu o bara längtar ut i det fina vädret.

Jag har precis fyllt på kväve i alla våra tankrar här på jobbet, där det förvaras allt från hjärtklaffar till benmärg och specialblod. Kväve fryser dessa saker till ca -190 grader Celsius. Det sägs att om man stoppar ner en ros i det flytande kvävet så stelnar den jättesnabbt, tappar man denna sedan i golvet så kommer den splittras i tusentals små bitar. Så lite läskigt är det varje gång man tar en skopa kväve från en behållare till en annan. Tänk vad som skulle hända om man fick kvävet på sig...

Så gott folk som är hemma och lediga idag, passa på att gå ut i det fina vädret och njut!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Flytande kväve kan man ha roligare med än du tror med.. prova att stoppa ner ditt finger i det en gång.. se bara till att inte röra något annat än just kvävet..

Det där med rosen stämmer. Även om den inte fryser jättesnabbt bara mycket snabbare än ditt finger..

MrWorf sa...

Man kan ha än roligare än så, flytande kväve lär vara den bästa kryddan för att göra god glass. Inte något jag personligen provat, men en varm sommardag skulle det vara en kul övning (mmmm... glass ;-))